Groep 8

Bij de Hef kun je kiezen uit drie sectoren:

  • Techniek
  • Zorg & Welzijn
  • Economie & Ondernemen

De Techneut
Ben je geïnteresseerd in techniek en is dingen fixen echt jouw ding? Dan kun je bij ons aan de slag in de Vakschool Techniek! In Rotterdam vinden techneuten zeker een baan. Als techneut kun je op RVC de Hef kiezen uit twee profielen: PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur)

De ‘Mensen-mens’
Sta je graag klaar voor anderen en ben je een echt ‘mensen mens’? Dan kies je voor Zorg & Welzijn waar je wordt opgeleid tot beroepen als helpende in de zorg, activiteitenbegeleider op een kinderdagverblijf, doktersassistente of kok in de keuken van een ziekenhuis. In al deze beroepen werk je met en voor mensen. Ook kun je een vervolgopleiding kiezen, zoals de kappersopleiding.

De Ondernemer
Wil je graag in een winkel werken of op een kantoor? Of misschien ben je heel avontuurlijk en vind je het leuk om iets waar te maken dat er nog niet is. Dan past de sector Economie & Ondernemen goed bij jou. Ondernemen kun je later op een kantoor of in een winkel als verkoper of inkoper.

Eigenlijk is iedereen wel een beetje een techneut, een mensen-mens en een ondernemer. In de onderbouw ga je ontdekken waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat jouw sterke kwaliteiten zijn. Zodat je in de bovenbouw op de goede plek zit.

Theoretische leerweg (MAVO)
Dat is praktijk en theorie tegelijk. Je volgt 6 theorievakken plus een beroepsgericht examenprogramma. Dan heb je veel extra’s en met dit diploma kun je doorstromen naar MBO4 en de HAVO. De toekomst ligt voor je open!

Proef de Hef!

Weet je nog niet precies naar welke school je wilt volgend jaar? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 13 februari 2021 en maak kennis met onze school. Je bent tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom!

Wil jij later iets met techniek doen? Of hou je van koken en lekker eten? Misschien wil je later wel je eigen winkel hebben? Met het diploma van Rotterdams Vakcollege de Hef worden de eerste stappen naar een prachtige toekomst gezet!

Tijdens de open dag laten wij onze mooie school zien en valt er van alles te doen, proeven en beleven.

Tot snel!

Menu