Onderwijs

Vangnet en springplank

Ons VMBO/MAVO slaat een brug tussen het basisonderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven met afspraken over doorlopende leerlijnen. Wij werken samen met de omgeving en de scholen om met elkaar een vangnet én springplank te vormen voor onze leerlingen in Rotterdam-Zuid.

Geen brug te ver
Wij brengen hen op een hoger plan door ze kennis te laten maken met vakmanschap, zowel in de school door persoonlijk meesterschap van het personeel, als daar buiten door stages en excursies in het bedrijfsleven. Wij werken samen met de ouders, omdat zij onontbeerlijk zijn voor het succes van hun kind. Wij slaan enthousiast bruggen naar alles en iedereen. Voor ons is geen brug te ver, als het gaat om het welbevinden en het succes van onze leerlingen.

De leerwegen
Behalve VMBO Basis en Kader, bieden wij ook gemengde en theoretische leerweg (MAVO) aan. Bij de theoretische leerweg krijg je ook een beroepsgericht vak.

Sectoren
Op onze school hebben we drie sectoren:
Techniek
– Produceren, Installeren en Energie (PIE)
– Bouw, Wonen en Interieur (BWI)
Zorg & Welzijn
Economie & Ondernemen

De Techneut
Ben je geïnteresseerd in techniek en is dingen fixen echt jouw ding? Dan kun je bij ons aan de slag in de Vakschool Techniek! In Rotterdam vinden techneuten zeker een baan. Als techneut kun je op RVC de Hef kiezen uit twee profielen: PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur)

De ‘Mensen-mens’
Sta je graag klaar voor anderen en ben je een echt ‘mensen mens’? Dan kies je voor Zorg & Welzijn waar je wordt opgeleid tot beroepen als helpende in de zorg, activiteitenbegeleider op een kinderdagverblijf, doktersassistente of kok in de keuken van een ziekenhuis. In al deze beroepen werk je met en voor mensen. Ook kun je een vervolgopleiding kiezen, zoals de kappersopleiding.

De Ondernemer
Wil je graag in een winkel werken of op een kantoor? Of misschien ben je heel avontuurlijk en vind je het leuk om iets waar te maken dat er nog niet is. Dan past de sector Economie & Ondernemen goed bij jou. Ondernemen kun je later op een kantoor of in een winkel als verkoper of inkoper.

Eigenlijk is iedereen wel een beetje een techneut, een mensen-mens en een ondernemer. In de onderbouw ga je ontdekken waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat jouw sterke kwaliteiten zijn. Zodat je in de bovenbouw op de goede plek zit.

Theoretische leerweg (MAVO)
Dat is praktijk en theorie tegelijk. Je volgt 6 theorievakken plus een beroepsgericht examenprogramma. Dan heb je veel extra’s en met dit diploma kun je doorstromen naar MBO4 en de HAVO. De toekomst ligt voor je open!

Menu