De geur van de gymzaal, zo vroeg in de ochtend, het is bijna negen uur. Twee weken lang was de spanning te snijden. De examenkriebels zaten er bij de meeste leerlingen goed in. Het moment van de waarheid was aangebroken. Na enige aanwijzingen, regels en succeswensen ging als eerste het examen Nederlands van start. Wat was het spannend, vooral na de afgelopen periode, waarin Corona roet in het eten heeft gegooid. Best pittig! Een verkort rooster, soms ook lesuitval en de overgang op online onderwijs, hebben de voorbereiding op het examen bemoeilijkt.

Ondanks dit alles zijn onze examenkandidaten met veel moed, daadkracht en vertrouwen het examen tegemoet gegaan.

De periode na de examens stond in het teken van het afwachten van de examenresultaten en de voorbereidingen op mogelijke herkansingen. Wat duurde het lang om de normeringen af te wachten!

Op 16 juni was het dan eindelijk zover, de normering was bekend en onze leerlingen wachtten in spanning het verlossend telefoontje van de mentor af. ‘Gefeliciteerd, je bent geslaagd!’ De overgrote meerderheid kreeg dit te horen. De resterende kandidaten hebben herkansingen aangevraagd en zetten alles op alles om alsnog te slagen.

Wij zijn enorm trots op al onze examenkandidaten. Wat hebben jullie hard gewerkt, chapeau! Wij zien jullie allemaal graag terug op de diploma uitreiking. En nu lekker genieten van jullie prestatie en de zomervakantie!

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu