de brug naar de toekomst

Rotterdams Vakcollege de Hef is een veilige én gewaardeerde school op de hoek van de wijken Hillesluis, Bloemhof en Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. We zitten in een nieuw gebouw met mooie theorie- en praktijklokalen én niet te vergeten een prachtige sporthal. De lessen op RVC de Hef zijn afwisselend en vooral gericht op het vak, dat jij graag wilt leren en heel goed in wilt worden.

Verbinding, aandacht, kwaliteit en veiligheid zijn de kenmerkende waarden van ons onderwijs. We vinden het belangrijk dat we op onze school in een goede, vriendelijke en respectvolle sfeer met elkaar omgaan. Het motto hierbij is: ieder kind moet de kans krijgen om zich goed te ontwikkelen en ieder kind doet ertoe.

Speerpunten

Rotterdams Vakcollege De Hef (voor vmbo en isk) biedt onderwijs op maat volgens een aantal speerpunten:

• Ruime aandacht voor intake en plaatsing van leerlingen
  • Goede leerlingbegeleiding
  • Extra lessen voor betere prestaties in de leertijduitbreiding
  • Optimaal schakelen tussen opleidingen
  • Intensief contact met ouders

Dagstart

Bijna iedere ochtend start je met je mentor. Je weet dan precies wat er die dag of week van je verwacht wordt. Je kunt je goed concentreren op de lessen, die gaan komen.

Activiteiten
Naast alle lessen organiseren we tijdens het schooljaar ook allerlei activiteiten op en buiten school. Vanaf klas 1 organiseren we bliksemstages. De leerlingen bezoeken bedrijven om meer te leren over de beroepen die er zijn binnen het vakgebied.