Nieuwe leerling

isk onderwijs
lightbulb

Mentoraat XL

Mentoraat XL

Jouw mentor neemt echt de tijd om je te leren kennen. Hij of zij weet op welk vlak jouw talenten liggen en begrijpt waar jij nog een beetje hulp bij nodig hebt. Meerdere keren per week start je met je mentor. Je weet dan precies wat er van je verwacht wordt. Je kunt je goed concentreren op de lessen, die gaan komen. Je kunt op jouw mentor rekenen, wat er ook gebeurt. En dat is een fijn gevoel voor iedereen die wil groeien.

school

After School Club

After School Club
Ons naschools programma is uitdagend en veelzijdig. Of je nu een nieuwe taal wilt leren of extra wilt sporten. Er is veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan Spaans, Cambridge Engels, Boksen, DJ-Beats, Nultien Art, Film, Fashion & Design, Spoken Word en Muziek.
family_restroom

Mentor-Ouder-Leerling

Mentor-Ouder-Leerling
Wij vinden het belangrijk om de ouders te betrekken. Aan het begin van het schooljaar heeft iedere leerling en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s) daarom een kennismakingsgesprek met de mentor. In dit gesprek maken wij de afspraken voor het komende schooljaar. Daarnaast organiseren wij nog drie MOL-gesprekken per jaar. MOL staat voor Mentor Ouder Leerling. Tijdens dit gesprek is er veel persoonlijke aandacht voor de ouder en het kind.
translate

Elke docent is taaldocent

Elke docent is taaldocent
Een goede beheersing van het Nederlands is heel belangrijk. Daarom is er in al onze lessen aandacht voor taal. Elke docent is taaldocent! Wij gebruiken programma’s om de woordenschat te vergroten en het leesplezier te bevorderen. We werken samen met de bibliotheek Rotterdam en hebben nu ook een eigen bibliotheek dBOS (de bibliotheek op school). In alle lokalen hangt het stappenplan voor het lezen van een tekst, waardoor hier in alle lessen gebruik van gemaakt kan worden. Leerlingen kunnen zich daarnaast opgeven voor extra taalondersteuning tijdens KWT-uren (Keuze Werk Tijd).
laptop

Laptop helemaal voor jou!

Laptop helemaal voor jou!

Je eigen device. Op de Hef werken we deels digitaal en deels uit boeken. Deze combinatie is ideaal en past helemaal bij deze tijd. Als je je diploma hebt gehaald dan is de Microsoft SURFACE GO helemaal voor jou!

workspace_premium

MAVO

MAVO
De MAVO (gl/tl) is praktijk en theorie tegelijk. Je volgt zes theorievakken plus een beroepsgericht examenprogramma. Dan heb je veel extra’s. Met dit diploma kun je doorstromen naar mbo4 of naar de havo. De havo kan je niet op De Hef volgen, maar wel op bijvoorbeeld de Hugo de Groot. 

De Hef haalt het beste in je

Wij geloven dat iedereen bijzondere talenten heeft. Dus jij ook. Wat die precies zijn, dat gaan wij samen ontdekken. Dat is een leuke zoektocht hoor. En als we die gevonden hebben, zorgen wij ervoor dat je er heel goed in wordt. Na vier jaar is jouw vmbo- of mavo-diploma de start voor de volgende stap. Naar jouw droombaan of een volgende opleiding. De Hef haalt het beste in je naar boven!

Voel je snel thuis
In ons schoolgebouw vind je makkelijk je weg en werk je met de allermodernste apparatuur die je bijna nergens anders vindt (daar zijn we echt trots op!). De sfeer is gezellig en we gaan respectvol met elkaar om. We beginnen het jaar lekker met het Brugklaskamp. Zo leer je iedereen echt goed kennen en maak je nieuwe vrienden en vriendinnen.  Je voelt je snel thuis op school.

Waar wil jij goed in worden?
Vanaf de eerste klas volg je een speciaal programma om te ontdekken waar je al goed in bent of waar je goed in wilt worden. Leren doe je niet alleen. De mentor, leerkrachten en je ouders helpen je op school. Daarom krijg je twee keer per maand een coachgesprek met je eigen mentor en vier keer per jaar een MOL-gesprek (Mentor, Ouder, Leerling). We praten dan over wat je de afgelopen periode hebt geleerd en gedaan. We kijken ook naar de resultaten en of je extra hulp nodig hebt.

Benieuwd naar De Hef?
Misschien heb je al open dagen bezocht en heb je met jouw groep-8 juf of meester ook al nagedacht over wat een goede school voor jou is.

Wij zijn er om je te helpen! Als jij en jouw ouders meer willen weten over onze fijne school of al zeker weten dat De Hef dé school is waar jij heen wilt, kunnen jullie bellen (010-485 06 66) of het belangstellingsformulier invullen. Een collega van ons onderbouwteam neemt dan contact met jullie op om al jullie vragen te beantwoorden en verder te helpen.

Tot snel!

Belangstellingsformulier

  Belangstellingsformulier

  Gegevens leerling

  Gegevens ouders/verzorgers

   Belangstellingsformulier

   Gegevens leerling

   Gegevens ouders/verzorgers

   Aanmelden open dag

    Ik meld mij aan voor:


    Menu