Ons onderwijs

doorlopende leerlijn

Vangnet en springplank 

Onze school slaat een brug tussen het basisonderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven met afspraken over doorlopende leerlijnen. Wij werken samen met de omgeving en  andere scholen om met elkaar een vangnet én springplank te vormen voor onze leerlingen.

Geen brug te ver
Wij halen het maximale uit jouw talent door jou kennis te laten maken met vakmanschap, zowel in de school door persoonlijk meesterschap van het personeel, als daarbuiten door stages en excursies in het bedrijfsleven. Dat doen wij natuurlijk samen met je ouders, want zij zijn enorm belangrijk voor jouw succes. Voor ons is geen brug te ver, als het gaat om je ontwikkeling, je plezier en je resultaten.

Welke kant wil jij op?
Behalve vmbo basis en kader, bieden wij ook gemengde en theoretische leerweg (mavo) aan. Bij de theoretische leerweg krijg je ook een beroepsgericht vak. Zo kan je naast de theorie ook leren hoe je de theorie in de praktijk toepast. 

Onze sectoren

In de eerste twee jaar maak je kennis met verschillende sectoren, om te ontdekken welke richting het beste bij je past. Op De Hef kun je na het tweede jaar, in overleg met je mentor en je ouders, kiezen uit 3 sectoren: 

1. Techniek
– Produceren, installeren en energie (PIE)
– Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

2. Zorg & Welzijn

3. Economie & Ondernemen

De Techneut
Ben je geïnteresseerd in techniek en past dingen fixen echt bij jou? Mooi, dan kun je bij ons aan de slag bij Techniek. Als techneut kun je kiezen uit twee profielen: PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur). Na het behalen van je diploma op onze school kun je verschillende gave mbo-opleidingen doen. Trouwens: je maakt zelfs al kennis met het mbo in jaar 3 en 4. Na een vervolgopleiding in de techniek vind je in een stad als Rotterdam zeker een baan. 

De ‘Mensen-mens’
Sta je graag klaar voor anderen en ben je een echt ‘mensen-mens’? Kies dan voor Zorg & Welzijn, waar je wordt voorbereid op een opleiding als bijvoorbeeld zorgverlener, activiteitenbegeleider op een kinderdagverblijf, doktersassistente of kok in de keuken van een ziekenhuis. In al deze beroepen werk je met en voor mensen. Ook kun je na het behalen van je diploma een andere vervolgopleiding kiezen, zoals de kappersopleiding.

De Ondernemer
Wil je graag in een winkel werken of op een kantoor? Of misschien heb je veel ideeën en vind je het leuk om iets nieuws op de markt te zetten? Of later je eigen bedrijf te beginnen? Dan past de sector Economie & Ondernemen goed bij jou. Als je een diploma hebt gehaald op onze school, dan kan je veel verschillende vervolgopleidingen kiezen, bijvoorbeeld in de economie, detailhandel, sales en communicatie. 

Eigenlijk is iedereen wel een beetje een techneut, een mensen-mens en een ondernemer. In de onderbouw ga je ontdekken waar jouw voorkeur naar uitgaat, wat jouw kwaliteiten zijn en vooral wat je leuk vindt, zodat je later in onze bovenbouw op de juiste plek zit.

Theoretische leerweg (mavo)
De theoretische leerweg (mavo) is praktijk en theorie tegelijk. Je volgt zes theorievakken plus een beroepsgericht examenprogramma. Dan heb je veel extra’s. Met dit diploma kun je doorstromen naar mbo4 of naar de havo. De havo kan je niet op De Hef volgen, maar wel op bijvoorbeeld de Hugo de Groot. 

Menu