Geslaagd in alle opzichten!

ISK-scholen

De examens en herkansingen zitten erop! Wat was het een spannende periode….voor onze examenleerlingen, maar zeker ook de medewerkers van de Hef.

Backstage: Normering
Het is woensdag 16 juni 2021, 8.00 uur……en de situatie is gespannen in het kantoor van de administratie. De normeringen worden deze dag bekendgemaakt. Misschien komen er nog wat puntjes bij voor dat ene hele moeilijke examen?  Een drukke dag voor Team de Hef!

Mevrouw Epke van de leerlingenadministratie en de leden van de examencommissie zijn in volle focus hard aan het werk om de individuele uitslagen te verwerken, zodat heel snel duidelijk wordt welke leerlingen zijn geslaagd en welke gaan herkansen. Alles nog een keer dubbelchecken om zeker te weten dat alle cijfers kloppen, zodat de examencommissie en afdelingsleider bovenbouw om 11 uur kunnen beginnen met de belangrijkste vergadering van het jaar.

In de vergadering worden de aangepaste normeringen en de situatie per leerling besproken. Omdat het schooljaar er heel anders uitzag door Corona, zijn een aantal bijzondere uitzonderingen van toepassing. Leerlingen mogen bijvoorbeeld een onvoldoende wegstrepen, op voorwaarde dat het gemiddelde van de overige vakken een 5,5 of hoger is. Na de vergadering kunnen de mentoren dan eindelijk gaan bellen met de zenuwachtige examenleerlingen. Vooral heel veel goed nieuws! Het overgrote deel van onze vierdejaars is direct geslaagd. Een aantal leerlingen zal herkansen.

Laatste loodjes: Herkansingen
Met nog maar een klein deel van de gymzaal gevuld, gaat de herkansingsronde van start. Heel veel leerlingen doen dit trouwens op vrijwillige basis om hun cijfer omhoog te krijgen. De tafels weer in de examenopstelling en de surveillanten zijn er ook klaar voor. Wat bleef iedereen kalm en gefocust, ondanks de spanning en de hoge druk. Onze vierdejaars hebben zich twee dagen lang met hart en ziel ingezet om de laatste punten binnen te halen. En dat is terug te zien in de behaalde cijfers voor de herexamens.

Examenuitslag
Wat een toewijding en bovenal, wat een prachtige resultaten! De leerlingen van de Hef hebben dit jaar een gemiddeld slagingspercentage van maar liefst 97.3% behaald. Fantastisch! Echt een ongelooflijk mooie prestatie van onze leerlingen! Wij zijn supertrots jullie!

Diploma-uitreiking
Op 9 juli mogen de collegehoeden op en de lucht in. Die dag krijgen onze vierdejaars hun welverdiend diploma. Team de Hef is druk bezig met de organisatie van deze feestelijke dag.

Tot de 9e kanjers!

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu