Mijn naam is Hilal. Ik studeer aan de Hogeschool Utrecht lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn. Ik loop stage op de afdeling ISK Zorg & Welzijn, dat is een speciale afdeling voor anderstalige leerlingen. De reden dat ik voor de ISK afdeling gekozen heb is, omdat ik zelf ook een ISK leerling ben geweest. Ik weet wat de leerlingen nodig hebben om verder te kunnen komen in hun studieloopbaan.

Tijdens de lessen Zorg & Welzijn werken wij aan de Nederlandse woordenschat en LOB (Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding). Dat doen we door middel van praktijk- en theorielessen met behulp van verschillende werkvormen/opdrachten. We houden rekening met diversiteit en sturen op differentiatie in de les om er samen met de leerlingen het maximale uit te halen. Met vragen als ‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn talenten en drijfveren? Wat wil ik worden?’ helpen we de leerlingen bij het maken van hun studiekeuze.

Iedere leerling is uniek en iedere leerling heeft aandacht nodig. Om aansluiting te vinden in de Nederlandse cultuur vraagt elke ISK leerling om extra aandacht. Hoe groter de ontwikkeling van de Nederlandse woordenschat en het begrijpen van de Nederlandse cultuur is, des te groter de kansen op de arbeidsmarkt worden.

Op De Hef heb ik een fijne stageplek gevonden, die leerzaam is. Door stage te lopen op de ISK afdeling kan ik ook het maximale uit mijn eigen studieloopbaan halen. Dat levert mooie studieresultaten op voor de leerlingen en mezelf.

isk-onderwijs
middelbare-scholen-rotterdam

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu