Opening Techniekhuis op Zuid voor PO-leerkrachten

ISK-scholen

Vanaf schooljaar 2023-2024 kan Techniekhuis op Zuid alle basisscholen op Zuid faciliteren met een breed aanbod technieklessen. In drie gloednieuwe lokalen in wijkhuis De Hillevliet staan exclusieve materialen, gereedschappen, nieuwe technologieën en een onderwijsteam met expertise tot je beschikking. Leerlingen kunnen volop ervaren hoe breed en leuk techniek is terwijl leerkrachten volledig ondersteund worden met middelen, kennis en apparatuur die je op jouw school misschien niet voorhanden hebt.

De officiële opening is op 7 september a.s.
Techniekhuis op Zuid nodigt leerkrachten, LOB-coördinatoren en schoolleiders uit een kijkje te komen nemen tijdens de opening waar Ben Snoeijs, techniekmaker, aftrapt met een korte, interactieve presentatie. Hij zoomt onder andere in op het effect van technische vaardigheden op de algemene ontwikkeling van jonge kinderen en hoe je taal en rekenen kunt integreren in de technieklessen. Uiteraard stelt het onderwijsteam zich aan je voor en lichten de teamleden toe wat ze voor jouw school kunnen betekenen.

Datum: donderdag 7 september a.s.
Tijd: 15:00 uur
Adres: De Hillevliet (lokaal 2.19), Hillevliet 90, 3074 KD in Rotterdam
R.s.v.p.: Jeannette van der Heide Wijma
Meer info: Ruben Bolsius, 0624921605 (manager onderwijsteam)

Aanbod lessen in het kort

  • breed aanbod technieklessen
  • voor alle basisscholen op Zuid
  • samen met de eigen leerkracht
  • op De Hillevliet én in de klas
  • met exclusieve materialen
  • onderwijsteam met expertise
  • aangeboden door Tech op Zuid (eventueel ook vervoer)
  • lessen en planning in overleg

Wat kunnen je leerlingen er doen?
Leerlingen kunnen naar hartenlust timmeren, boren, zagen, solderen, aan de slag met duurzame aandrijvingen, programmeren van drones en mini-robotjes. Ze ontwikkelen spelenderwijs hun talenten, werken samen en zijn onbewust bezig met rekenen en taal. Vanaf het ontdekken in groep 4 gaan ze elk jaar een stapje verder naar doen, ontwerpen en zelf oplossen. Dat doet het onderwijsteam met losse lessen en lessenseries, zowel in het Techniekhuis op Zuid als bij jou in de klas.

Hoe nu verder?
Ben je verhinderd op 7 september a.s. en wil je toch meer weten? Kijk voor meer info op de site van Techniekhuis op Zuid, bel 0624921605 of mail. Het team vertelt graag over de mogelijkheden in het Techniekhuis en in de eigen klas. Of meld je aan voor de opening via dezelfde mail. Vergeet niet deze activiteit toe te voegen aan je jaarplan!

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu