Is De Hef de VMBO-school voor jou?

Stap binnen in de energieke wereld van De Hef, waar ontdekken en ontwikkelen de sleutels zijn tot een avontuurlijke en betekenisvolle onderwijsreis. Hier is onderwijs niet slechts een reeks lessen, maar een kleurrijk palet van mogelijkheden dat klaarligt om jouw talenten en passies te kunnen uiten. Van technische wonderen tot zorgzame harten en ondernemersgeesten, De Hef biedt een unieke route om jouw toekomst vorm te geven. Dus, laat nieuwsgierigheid jouw gids zijn en stap vol enthousiasme in het verhaal van zelfontdekking en groei op De Hef! 

VMBO-school

Op De Hef, een school die oog heeft voor individuele groei en talentontwikkeling, begint jouw educatieve reis met een unieke kans om te verkennen en te ontdekken. De eerste twee jaar kan je verschillende sectoren ontdekken, klaar om jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en jouw passies te onthullen. Het is een tijd waarin je niet alleen boeken opent, maar ook de deuren naar mogelijke toekomsten. 

Deze verkenningsfase draait om jouw ontwikkeling en groei, en biedt de gelegenheid om te ontdekken waar jouw ware interesses en talenten liggen. De drie duidelijke sectoren waaruit je kunt kiezen vanaf jaar 3, vormen de kern van deze ontdekkingsreis.  

De Hef: Techniek  

Stel je voor dat je de “Techneut” bent. Als techniek jouw passie is en het oplossen van problemen en reparaties in jouw bloed zit, dan biedt De Hef jou de ideale omgeving. Je kunt kiezen uit de profielen PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur). Deze sectie voorziet je niet alleen van de essentiële vaardigheden, maar ook van een voorproefje van het MBO. Waardoor je al in jaar 3 en 4 een glimp kunt opvangen van wat er te wachten staat. En met Rotterdam als achtergrond, is er geen tekort aan mogelijkheden om jouw carrière in de technische wereld te starten. 

De Hef: Zorg & welzijn 

Als je jezelf ziet als een “Mensen-mens”, iemand die graag voor anderen zorgt en een hart voor sociale interacties heeft, dan is de sector Zorg & Welzijn jouw roeping. Hier leer je de basis van zorgverlening en welzijn, voorbereidend op een breed scala aan carrièremogelijkheden. Zoals zorgverlener, activiteitenbegeleider, doktersassistente of zelfs kok in een ziekenhuis. Het diploma dat je hier behaalt, opent de deur naar verschillende vervolgopleidingen, waaronder zelfs de kappersopleiding. 

De Hef: Economie & ondernemen  

Misschien ben je wel een “Ondernemer” in hart en nieren. Als het idee om in een winkel te werken, op een kantoor te zitten, nieuwe concepten te bedenken of je eigen bedrijf te starten jou enthousiast maakt, dan is de sector Economie & Ondernemen de plek voor jou. Je kunt na het behalen van je diploma vele wegen inslaan, variërend van economie tot detailhandel, sales en communicatie. 

Wie ben jij? 

De Hef gelooft dat in ieder van ons een vleugje techneut, mensen-mens of ondernemer schuilt. De onderbouwjaren zijn er om jouw voorkeuren, vaardigheden en interesses te ontdekken. Deze jaren vormen de basis voor een weloverwogen keuze voor de bovenbouw, klaar om verder te groeien en jouw potentieel te ontsluiten. 

Kortom, op De Hef krijg je de kans om niet alleen onderwijs te ontvangen, maar om jouw eigen pad te creëren, om te worden wie je bent en om met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Het is een reis vol ontdekking, groei en zelfverwezenlijking, en daarom is het ten zeerste aan te raden om deze unieke kans met beide handen aan te grijpen. Klinkt dit nou als iets waar jij naar opzoek bent? Kijk dan verder op onze website en voel je vrij om contact met ons op te nemen! 

Menu