Middelbare scholen Rotterdam

middelbare-scholen-rotterdam

Middelbare scholen Rotterdam: De kernwaarde en cultuur van De Hef

Middelbare scholen Rotterdam vormen de basis van het onderwijs in deze bruisende stad. Een van deze scholen, Middelbare School De Hef, heeft een sterke identiteit opgebouwd rond haar kernwaarden en cultuur. In deze tekst nemen we een kijkje in de belangrijkste waarden van De Hef en hoe deze de dagelijkse ervaringen van studenten en medewerkers beïnvloeden.

De grondslagen van middelbare school De Hef 

Bij middelbare school De Hef draait alles om de vijf belangrijkste kernwaarden: respect, diversiteit, excellentie, gemeenschap en integriteit. Deze waarden zijn niet slechts woorden op papier; ze zijn de pijlers waarop de school haar missie en visie heeft gebouwd.

Het dagelijks leven aan middelbare school De Hef

Deze kernwaarden zijn belangrijk voor De Hef als school en gemeenschap. Daarom zien we deze kernwaarden terug in allerlei aspecten op De Hef:

  1. Onderwijs: De kernwaarde van excellentie is zichtbaar in de lesplannen van De Hef. Leerlingen worden uitgedaagd om hun intellectuele grenzen te verleggen. Leraren spelen een cruciale rol bij het ondersteunen en inspireren van studenten om hun volledige potentieel te bereiken.
  2. Schoolcultuur: Respect en diversiteit zijn duidelijk zichtbaar in de schoolcultuur. De Hef promoot actief een inclusieve omgeving waarin studenten zich veilig en gewaardeerd voelen. Er worden evenementen en activiteiten georganiseerd om verschillende culturele achtergronden en perspectieven te vieren.
  3. Buitenschoolse activiteiten: De school biedt een breed scala aan buitenschoolse activiteiten die studenten in staat stellen hun interesses en talenten te ontwikkelen. Of het nu gaat om: sport, kunst, muziek of andere hobby’s, er is voor elk wat wils. Dit draagt bij aan de gemeenschapszin en stimuleert samenwerking tussen studenten.
  4. Betrokkenheid van ouders: De Hef begrijpt het belang van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs van hun kinderen. Ouders zijn actief betrokken bij schoolactiviteiten en krijgen de kans om deel te nemen aan ouderverenigingen.
  5. Leiderschap en integriteit: Leerlingen worden aangemoedigd om leiderschap te tonen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties. Dit bevordert een cultuur van integriteit en verantwoordelijkheid binnen de school.

Middelbare scholen Rotterdam

Middelbare school De Hef in Rotterdam is niet alleen een plek waar studenten kennis opdoen, maar ook een gemeenschap die gedreven wordt door sterke kernwaarden. De waarden van respect, diversiteit, excellentie, gemeenschap en integriteit vormen de basis van de schoolcultuur en dragen bij aan de educatieve ervaring. Wil je meer weten over De Hef? Lees voor meer informatie verder op onze website!

 

Menu