Grotere kans op mbo-diploma met de doorlopende leerroute

ISK-scholen

Leerlingen maken soepele overstap naar mbo met profiel PIE!

Kies je op onze school het technisch profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE)? Dan heb je grotere kans op het behalen van je mbo-diploma. Onze school heeft namelijk -samen met het Techniek College Rotterdam- het lesprogramma verbeterd. De overgang van vmbo naar mbo is nu heel soepel. Zo soepel dat je ook een jaar eerder je mbo-diploma kunt halen.

Wat is de doorlopende leerroute PIE?
PIE is het enige profiel op onze school met een doorlopende leerroute. Dat betekent dat je in het vierde jaar al begint aan je mbo-opleiding. Je bent dan vier dagen op De Hef en elke vrijdag ga je naar het Techniek College Rotterdam op het RDM-terrein. Met de bus, met je eigen klas én met je eigen docenten. Samen doorloop je het eerste jaar mbo. Dat kan omdat alle dubbelingen uit de lesstof zijn gehaald. Vervolgens hoef je nog maar een jaar naar school en heb je je mbo-diploma al!

HOE WERKT HET? DIT ZIJN DE STAPPEN:

Leerjaar 2: kies je profiel
Aan het eind van de tweede kies je je profiel. Kies je voor PIE dan moet je het natuurlijk leuk vinden om technisch bezig te zijn. Speelde je als kind graag met technisch lego? Vond je het fijn om kapotte apparaten te repareren? Of was je altijd al gek van computers en gadgets? Dan is PIE echt iets voor jou. Het is een brede opleiding waar metaal-, elektro- en installatietechniek samenkomen. In je vakkenpakket zit NaSk1 (natuur- en scheikunde) en wiskunde.

Leerjaar 3: keuze uitstroom
In de derde onderzoek je waar je later op wilt focussen: metaal, elektro of installatie? Je leert vaardigheden op mbo-niveau zodat je kan ontdekken: wat vind ik leuk? Waar ligt mijn talent? Wat wil ik later het liefste doen? Je kiest je richting zodat je in de vierde kan doen en leren wat je echt bij je past.

Leerjaar 4: les op mbo en stage
In de vierde ga je elke vrijdag naar het Techniek College Rotterdam. Met de bus, met je eigen klas én met je eigen docenten. Je haalt je vmbo-diploma en je doorloopt het eerste jaar van het mbo. Ook ga je stage lopen, je docent zoekt een passend bedrijf. Vervolgens ga je in de praktijk aan de slag met wat je leert op het mbo: metaal, elektro of installatie.

Een jaar later: mbo-diploma
Met je vmbo-diploma op zak doe je nog een jaar mbo, fulltime, en dan heb je al je startkwalificatie (mbo niveau 2). Wellicht wil je doorleren terwijl je al geld verdient? Dan kun je je specialiseren en haal je mbo niveau 3. Daarmee kun je veel meer soorten werk doen én meer verdienen.

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ:

  • Je kiest heel bewust —> gemotiveerde keuze, je weet waar je aan begint
  • Overgang naar mbo gaat soepel —> met je eigen vmbo-klas en -docenten
  • Hogere slagingskans —> minder afvallers in het eerste jaar
  • Het is niet saai —> leren en praktijk gaan samen, niks doe je dubbel
  • Zeker van goede stageplek —> je docent kiest een passend bedrijf
  • Kans op doorleren is groter —> je bent een jaar eerder klaar
  • Je bent verzekerd van werk —> bedrijven hebben jou echt nodig
  • Je kan sneller (meer) geld verdienen —> moet je wel je mbo-diploma halen

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu