Wat een geweldige samenwerking! Docenten Maatschappijleer van De Hef VMBO-MAVO en van het Experience College hebben leerlingen samengebracht om met elkaar in gesprek te gaan over maatschappelijke thema’s. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het bedenken van een pitch die bestaat uit 3 concrete verbeterpunten voor de stad Rotterdam. Deze pitches werden beoordeeld door een deskundige jury.

Maandag 12 juni kwamen leerlingen van het Experience College en De Hef bij elkaar in het Arminius voor het project ‘over de brug’. Dit project is uitgevoerd in het kader van burgerschap op school. Het doel van het project was voor de leerlingen om ideeën te bedenken voor een beter Rotterdam aan de hand van vijf thema’s: onderwijs, armoede, klimaat, veiligheid en wonen.

De leerlingen moesten in gemixte groepjes van beide scholen een elevatorpitch geven aan de jury. Deze elevatorpitch had als eis dat ze 3 concrete verbeterpunten voor de stad moesten bedenken aan de hand van de 5 thema’s.

Het groepje met de beste pitch mag na de zomervakantie hun ideeën overhandigen aan gemeenteraadslid Mina Morkoç. Wij zijn trots op alle leerlingen voor hun mooie bijdrage en op mevrouw Fares en mevrouw Van der Westen voor het organiseren van dit project.

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu