Twee dagen vol projecten rondom burgerschap.

Twee dagen onderwijs, maar toch een beetje anders.

Van het bedenken en ontwerpen hoe we als school kunnen vergroenen en verduurzamen, tot aan het verzorgen en bezorgen van een goed gevuld lunchpakket door en voor de leerlingen in de wijk.

Maandag 26 en dinsdag 27 heeft het eerste project burgerschap plaats gevonden.

Alle leerlingen van leerjaar 1, 2, 3, ISK instroom/doorstroom/uitstroom hebben met elkaar onderzocht wat identiteit, duurzaamheid en vitaliteit voor hen kan betekenen.

Met dank aan alle partners die onze leerlingen op een creatieve en uitdagende manier hebben laten kennismaken en werken rondom deze verschillende thema’s.

Stichting SOL, Gallerie Niffo, Bibliotheek Rotterdam, ‘t MOK, theatergroep wat we doen, Stichting gelukswandeling, House of Urban arts en natuurlijk al onze collega’s die op deze dagen de leerlingen hebben ondersteund en begeleid.

Maar misschien wel het grootste applaus voor onze eigen leerlingen. Wat een helden! Samenwerken met leerlingen die je nog niet eerder kende. Plekken in de wijk ontdekken waar je zelf vast en zeker aan voorbij was gegaan. Nadenken over zaken waar je niet eerder over na had gedacht, of had willen denken. Oplossingen bedenken en ontwerpen voor actuele problemen binnen en buiten school. Het lijkt wel onderwijs; maar toch een beetje anders😉

 

Ander nieuws

Uitslag verkiezingen leerlingenraad

Na een pauze vol met actieve en enthousiaste stemmers, is de uitslag bekend! Haya en Oumaima  van leerjaar 1 + Alan en Mariame van…
Menu