De Hef Rotterdam

De Hef Rotterdam

7 keer praktijkgericht leren bij De Hef Rotterdam!

In het bruisende Rotterdam schittert middelbare school De Hef. Deze middelbare school onderscheidt zich door zijn sterke focus op praktijkgericht leren. Hier wordt onderwijs namelijk niet alleen gezien als een overdracht van kennis. Wij zien onderwijs als een dynamische ervaring. Wij zien onderwijs als een dynamische ervaring waarbij leerlingen actief worden betrokken bij real-world toepassingen. Laten we samen ontdekken hoe De Hef praktijkgericht leren aanpakt en hoe ze studenten voorbereiden op de uitdagingen van de wereld.

1.     Project gebaseerd leren

Een van de kenmerken van praktijkgericht leren op De Hef, is het gebruik van project gebaseerd onderwijs. Studenten werken aan projecten die hen uitdagen om concepten en vaardigheden toe te passen die ze in de klas hebben geleerd. Deze aanpak bevordert niet alleen diepgaand begrip, maar ook kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

2.     Stageprogramma’s

Middelbare school De Hef erkent het belang van het blootstellen van studenten aan het werkelijke werkveld. Door stageprogramma’s krijgen leerlingen de kans om hun theoretische kennis in de praktijk te brengen, waarbij ze een voorproefje krijgen van verschillende beroepen en industrieën.

3.     Ondernemerschapsonderwijs

Bij De Hef staat ondernemerschapsonderwijs hoog in het vaandel. Studenten worden aangemoedigd om hun eigen projecten en ideeën te ontwikkelen. Tijdens deze projecten werven ze essentiële ondernemerschapsvaardigheden zoals teamwork, leiderschap en zakelijk inzicht werven.

4.     Realistische simulaties

Om een brug te slaan tussen theorie en praktijk, maakt De Hef gebruik van realistische simulaties. Of het nu gaat om wetenschappelijke experimenten, bedrijfssimulaties of technologische toepassingen… Deze simulaties bieden studenten een veilige omgeving om te experimenteren en te leren.

5.     Samenwerking met bedrijven en organisaties

Een essentieel onderdeel van praktijkgericht leren op De Hef, is de nauwe samenwerking met lokale bedrijven en organisaties. Door deze partnerschappen krijgen studenten inzicht in de actuele trends en uitdagingen in de industrie.

6.     Interdisciplinaire projecten

Om de complexiteit van de werkelijke wereld te weerspiegelen, integreert De Hef interdisciplinaire projecten in het curriculum. Hierbij worden verschillende vakgebieden samengebracht, waardoor studenten begrip voor elkaar ontwikkelen en de samenhang tussen de verschillende disciplines kunnen waarderen.

7.     Gastcolleges en sprekers

Tot slot verbreed De Hef de horizon van studenten door regelmatig gastcolleges en lezingen te organiseren. Hierbij worden professionals uit diverse vakgebieden uitgenodigd. Dit biedt studenten de kans om te leren van ervaren experts en om zo inzichten te krijgen in de praktijkervaringen binnen verschillende sectoren.

De toekomst van leren

Middelbare school De Hef zet de toon voor de toekomst van het onderwijs door praktijkgericht onderwijs centraal te stellen. Terwijl de wereld verandert en evolueert, blijft De Hef een plek waar studenten niet alleen leren over de wereld om hen heen, maar ook actief deelnemen aan het vormgeven ervan. Deze benadering verzekert niet alleen het heden, maar legt ook een solide basis voor toekomstige successen van de studenten van De Hef.

De Hef als leerschool voor het leven

Praktijkgericht leren op de middelbare school De Hef is niet alleen gericht op het overdragen van kennis. Het gaat om het smeden van vaardigheden die essentieel zijn voor succes in de werkelijke wereld. Door de nadruk te leggen op praktijkervaringen, ondernemerschap en samenwerking, bereidt De Hef studenten voor op een dynamische toekomst. Hier gaat onderwijs verder dan de muren van het klaslokaal, het vormt de basis voor een levenslange leerreis.

Wil jij jouw kind aanmelden voor onze vmbo- of mavo-onderwijs? Dat kan hier! Wil je liever eerst meer weten over onze school, ons onderwijs of over de samenwerking tussen de school en ouders? Bezoek onze website en ontdek het zelf! Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen jou graag verder!

Menu