De Hef

De Hef

Onze beginnende middelbare schoolreis

In het leven van elke student zijn de middelbare schooljaren een onvergetelijke tijd vol groei, ontdekkingen en vriendschappen. Voor de leerlingen van De Hef, is deze reis speciaal. Onze school, met zijn rijke geschiedenis en inspirerende omgeving, heeft een diepgaande invloed gehad op Jouw, als individu. Terwijl jij deze mijlpaal in jouw leven benadert, is het de perfecte tijd om terug te kijken op jouw middelbare schoolreis en deze in perspectief te plaatsen.

Een warm welkom bij De Hef

De Hef, gelegen in het hart van Rotterdam, is al tientallen jaren een bron van trots. De school is vernoemd naar de iconische hefbrug die deel uitmaakt van het stadslandschap en symboliseert de verbinding tussen verleden en heden. Ook heeft De Hef altijd gestreefd naar het verbinden van kennis met de wereld om ons heen. Deze verbinding met de maatschappij heeft ons in staat gesteld om verder te kijken dan de klaslokalen en onze educatieve horizon te verbreden.

De eerste stappen van jouw reis bij De Hef

De middelbare schoolreis begint met een mengeling van opwinding en nervositeit. Als brugklassers stap je de grote wereld van De Hef binnen, klaar om te leren, te verkennen en nieuwe vriendschappen te sluiten. In het begin zijn gangen een doolhof en de lessen een uitdaging, maar je wordt snel opgevangen door de warme en ondersteunende sfeer van onze school. Het is alsof je deel uitmaakt van een grote familie, klaar om elkaar te helpen en aan te moedigen.

Een cultuur van excellence en groei

Naarmate de jaren verstreken, word je steeds meer vertrouwd met de cultuur en waarden van De Hef. De school legt een sterke nadruk op academische excellentie, maar moedigt ook de ontwikkeling van persoonlijke groei en karakter aan. Je wordt aangemoedigd om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en zelfstandig te denken. Dit leer je niet alleen in de klas, maar ook door de vele buitenschoolse activiteiten en projecten die De Hef te bieden heeft.

De kracht van gemeenschap en vriendschap

Een van de meest gedenkwaardige aspecten van je middelbare schooltijd bij De Hef is de ondersteunende gemeenschap van medeleerlingen en docenten. Je vindt vrienden voor het leven en bouwt sterke banden op met onze leraren, die je niet alleen kennis bijbrengen, maar ook inspiratie en begeleiding bieden. De leraren van De Hef zien jou als meer dan alleen een leerling; ze zien potentieel en moedigden je aan om je dromen na te jagen.

Leren buiten de klaslokalen

Bij De Hef is leren nooit beperkt tot de muren van het klaslokaal. Je wordt aangemoedigd om de wereld om ons heen te verkennen en deel te nemen aan gemeenschapsdienstprojecten. Deze ervaringen helpen om een dieper begrip te ontwikkelen van de maatschappelijke kwesties en problemen waarmee we geconfronteerd worden. Wij inspireerden je om actie te ondernemen.

Het eindexamen: een tijd van reflectie

Een hoogtepunt van jouw reis bij De Hef, is het afronden van je eindexamen. Dit is een tijd van spanning en twijfel, maar ook een tijd van reflectie. Je beseft hoe ver je gekomen bent sinds die eerste dag als brugklassers. Je hebt geleerd, gelachen, gehuild en geleefd en je bent klaar om de volgende stap in je leven te zetten.

Wil jij deelnemen aan een reis zoals die op De Hef? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie. Ook ben je van harte welkom om te komen kijken op een van onze open dagen. Wie weet zien wij jou wel rondlopen in onze gangen volgend jaar. Wij kijken er enorm naar uit!

Voor eventuele vragen ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen!

Menu