Wat zijn de voordelen van een doorlopende leerlijn?

Waarom zou je kiezen voor een doorlopende leerlijn?

Een doorlopende leerlijn heeft verschillende voordelen voor leerlingen. Het heeft als doel dat de leerlingen een passend en uitdagend opleidingsprogramma volgen. Dit motiveert leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Deze leerroute kan hierdoor bijdragen aan een betere onderwijservaring en zorgt voor een soepelere overgang tussen onderwijsniveaus. Hier bij De Hef bieden wij een doorlopende leerlijn voor een soepele overgang. Het legt een basis voor levenslang leren hier bij De Hef, wil jij weten wat hier de voordelen van zijn? Blijf dan vooral lezen.

Wat is een doorlopende leerlijn?

Bij een doorlopende leerlijn worden de verschillende onderwijsfasen op elkaar afgestemd, zodat de overgang van niveaus en voortgangen soepel zijn voor de leerling. Zoals de praktijk en theorie combinatie van De Hef. Dit zorgt voor een gemakkelijke ontwikkeling in de interesse van de leerling. Ook biedt het kansen om door te kunnen leren met de juiste voorkennis. Dit zorgt ervoor wanneer een vmbo-leerling slaagt ook minimaal een mbo-niveau 2 diploma behaalt.

Het uiteindelijke doel van deze leerroute, als die van De Hef is, om een stevige basis mee te geven aan de leerling zodat het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat leerlingen met een technisch profiel, bij slagen, ook minimaal een mbo-niveau 2 diploma halen. Dit verminderd de uitstroom andere sectoren.

Voor veel jongeren is het handig om al vroeg kennis op te doen op mbo-niveau en de praktijk van hun gekozen beroep. Hier op De Hef begint de doorlopende leerlijn vanaf jaar 3. De leerlingen halen zowel een vmbo-diploma als een mbo-diploma. De leerroute wordt bereikt door middel van een samenwerking met 3 vmbo scholen, en 1 mbo instelling: Techniek College Rotterdam.

De voordelen van deze leerroute:

  • Consistentie: Een doorlopende leerlijn zorgt voor een bijna naadloos leerproces voor de leerling. Door een soepel verloop tussen de overlap van het vmbo en mbo wordt de kans van stof ontbreken voorkomen en kunnen zo hun leertraject soepel volgen.
  • Progressieve ontwikkeling: Het wordt mogelijk gemaakt om de leerstof geleidelijk op te nemen, door een doorlopende leerlijn. Dit is een mogelijkheid om eerdere kennis en vaardigheden uit te breiden. Voor veel jongeren helpt het om vroeg kennis op te kunnen doen als het gaat om het mbo en het gekozen beroep. Leerlingen kunnen moeilijkere gebeurtenissen oplossen en vaardigheden ontwikkelen. Doordat ze dit leren, ontwikkelt er een dieper begrip en leidt dit tot betere leerresultaten.
  • Differentiatie: De leraren krijgen de kans om de voortgang van elke leerling individueel in de gaten te houden, door een doorlopende leerlijn.

Door deze leerroute krijgen leerlingen de mogelijkheid om een gestructureerd en passend onderwijsprogramma te volgen. tegelijkertijd worden de leerlingen voorbereid op een succesvolle toekomst in de verschillende sectoren. Klinkt dit nou als iets waar jij geïnteresseerd in bent, kijk dan vooral verder op onze website. Wie weet zien we je wel binnenkort bij ons op De Hef!

Menu