Middelbare school keuze

doorlopende leerlijn

Hoe kies je de beste middelbare school uit voor jouw zoon of dochter?

Het kan voor leerlingen, maar ook voor ouders, een moeilijke keus zijn; het uitzoeken van een toekomstige middelbare school. Er zijn meerdere keuzes en je wilt jouw zoon of dochter hierbij goed begeleiden. Hoe pak je dit het beste aan? Wij geven jou enkele tips om dit proces iets makkelijker te maken.

Tips voor het uitzoeken van een middelbare school

  1. Identificeer de behoeften en interesses van je kind; welke vakken vindt je kind leuk of interessant? Welke buitenschoolse activiteiten wil hij of zij doen? Dit kan helpen om te bepalen welke middelbare school het beste bij je kind past.
  2. Maak een lijst van mogelijke scholen; zoek naar middelbare scholen in de buurt en maak een lijst van de scholen die voldoen aan de behoeften en interesses van je kind.
  3. Bezoek de scholen; breng de middelbare scholen van de lijst een bezoek door deel te nemen aan de open dagen. Dit geeft je de gelegenheid om de sfeer op de school te proeven en vragen te stellen aan het personeel en de huidige leerlingen.
  4. Bekijk de prestaties van de scholen; de resultaten van de examens kunnen een goede indicatie geven van de kwaliteit van het onderwijs.
  5. Praat met andere ouders; het kan fijn zijn om ervaringen en aanbevelingen aan te horen van ouders die al kinderen hebben die naar een middelbare school gaan.
  6. Overweeg de kosten; sommige middelbare scholen zijn duurder dan andere. Overweeg de kosten en bepaal of deze passen bij het budget van je gezin.

 

Door het gehele proces is het belangrijk je kind erbij te betrekken. Zij moeten tenslotte de keuze maken en zich thuis gaan voelen op de nieuwe school. Vertrouw op de keuze van je kind en op je eigen oordeel om uiteindelijk samen tot de beste beslissing te kunnen komen.

Vmbo Mavo middelbare school

De Hef is een Vmbo Mavo school die het beste in je naar boven haalt. We halen eruit wat erin zit, maar het liefst nog net iets meer. Om dit mogelijk te maken staat respect, ondersteuning en volledige inzet van het team centraal. Iedereen beschikt over mooie talenten en wij helpen je graag bij de ontdekkingstocht hiervan. De Hef is gevestigd in Hillesluis, Bloemhof en Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Kijk voor meer informatie op onze website. Hopelijk mogen wij jouw zoon of dochter snel verwelkomen!

Menu