Praktijkgericht onderwijs

Praktijkgericht onderwijs

Praktijkgericht onderwijs binnen verschillende studierichtingen

Bij De Hef zijn we trots op ons praktijkgericht onderwijs. Ons leerprogramma biedt leerlingen de kans om kennis en vaardigheden op te doen in verschillende studierichtingen. Maar wat houdt praktijkgericht onderwijs precies in? En hoe werkt dit in de verschillende studierichtingen van De Hef? Wij leggen je dit allemaal uit!

Wat is praktijkgericht onderwijs?

Praktijkgericht onderwijs legt de nadruk op het toepassen van theoretische kennis in echte situaties. Hierdoor krijgen leerlingen de kans om betrokken te zijn bij authentieke leerervaringen. Zo kunnen ze praktische vaardigheden ontwikkelen die ze kunnen gebruiken in hun toekomstige beroep of studiegebied. Daarnaast verschilt deze benadering van traditioneel klassikaal onderwijs doordat het de leerlingen uit de schoolbanken haalt en laat leren door te doen.

Techniek

In de technische studierichting speelt praktijkgericht onderwijs een cruciale rol. De leerlingen krijgen de kans om te werken met echte technologieën en gereedschappen, waardoor ze essentiële vaardigheden kunnen opdoen. Naast dat deze vaardigheden goed pas komen in de technische sector, biedt het ook een waardevolle ervaring voor leerlingen die zo hun zelfvertrouwen en expertise vergroten.

Zorg en welzijn

Daarnaast speelt praktijkgericht onderwijs een belangrijke rol bij het voorbereiden van leerlingen op de zorg en welzijn sector. Door in de praktijk aan de slag te gaan of te oefenen binnen de sector, krijgen leerlingen de kans om essentiële vaardigheden te ontwikkelen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van communicatievaardigheden, empathie en het uitvoeren van medische procedures. Dit vormt een goede basis voor hun toekomstige carrière binnen zorg en welzijn.

Economie en ondernemen

Tot slot komt praktijkgericht onderwijs goed van pas bij het ontwikkelen van praktische vaardigheden en kennis die relevant zijn voor het bedrijfsleven. Leerlingen werken hierbij aan echte zakelijke projecten waardoor ze praktijkervaring opdoen en leren samenwerken met lokale bedrijven en ondernemingen. Het stimuleert ondernemerschap en helpt leerlingen om hun theoretische kennis in een real-life context toe te passen. Door de interdisciplinaire aanpak bereidt het leerlingen voor op een succesvolle carrière binnen de sector economie en ondernemen.

Praktijkgericht onderwijs bij De Hef

Bij De Hef geloven we dat praktijkgericht onderwijs een dynamische benadering is voor succes in diverse studierichtingen. Door onze leerlingen de mogelijkheid te bieden om te leren door te doen, bereiden we hen voor op een boeiende toekomst. Of het nu gaat om de techniek, zorg en welzijn of economie en ondernemen… deze onderwijsvorm vormt de basis voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen bouwen we aan een veelbelovende toekomst voor onze leerlingen en onze samenleving.

Wil jij meer weten over het onderwijs van De Hef of over onze school? Wij vertellen je hier graag alles over! Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Menu