De Hef: Vmbo Mavo school Rotterdam Zuid

doorlopende leerlijn

De Hef: Vmbo Mavo school Rotterdam Zuid

Welkom bij De Hef! Wij zijn een levendige VMBO MAVO school in het hart van Rotterdam Zuid. Bij De Hef geloven we in de kracht van onderwijs en kansen te creëren voor elke leerling, ongeacht hun achtergrond. Wil jij meer weten over onze school, de unieke sfeer en cultuur die hier heerst én waarom wij zo trots zijn op onze rol in de gemeenschap van Rotterdam Zuid? Lees dan vooral verder!

Onze missie en visie

Bij De Hef draait alles om het bieden van kansen aan iedereen en het werken aan een goed leven dat leidt tot geluk. Onze school is een werkplaats waarin iedereen oefent om vorm te geven aan een goed leven. Dit zodat onze leerlingen hun capaciteiten volledig kunnen benutten voor hunzelf en de gemeenschap. Daarnaast leiden we leerlingen op tot vakmensen. Vakmensen zijn hard nodig en brengen kwaliteit in ieders leven. Dit allemaal doen wij door ons te focussen op een doorlopende leerlijn, het bieden van loopbaanoriëntatie en -begeleiding en het ontwikkelen van een route naar vakmanschap voor elke leerling. Dit doen wij niet alleen, maar samen met de ouders en medewerkers.

Een warme gemeenschap

Onze leerlingen verdienen een betekenisvolle plek in de omgeving waarin ze opgroeien en ingroeien. Hierdoor werken wij niet alleen, maar ook samen met de gemeenschap. Zo gaan onze leerlingen van gezin naar wijk, naar school, naar de stad, land… wereld. Ook zijn wij trots op onze diverse en inclusieve gemeenschap. Onze school dient als een ontmoetingsplaat voor leerlingen met verschillende culturen, achtergronden en ervaringen. We stimuleren onze leerlingen nieuwsgierig te zijn naar anderen, in gesprek te gaan met elkaar, elkaars standpunten te bevragen en zich te verplaatsen in elkaars perspectieven. Zo ontwikkelen onze leerlingen hun eigen opvattingen en vormen zij een democratische houding.

Een breed onderwijsaanbod

Wij vinden het van groot belang dat onze leerlingen goed worden voorbereid op hun leven buiten school en in de diverse samenleving. Hierdoor neemt burgerschap een centrale plek in binnen ons onderwijs. Onze school is een oefenplaats voor democratie en het omgaan met diversiteit. Dit doen we vanuit verschillende vak- en leergebieden met vakoverschrijdende projecten en -activiteiten. Hierdoor wordt verbinding en participatie bevorderd.

Naast het burgerschapsonderwijs bieden we ook een doorlopende leerroute aan. Het doel van de doorlopende leerroute is dat leerlingen een passend en uitdagend onderwijsprogramma wordt aangeboden. Dit zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Vakmanschap

De Hef slaat een brug naar de samenleving: leerlingen zijn de vakmannen en vakvrouwen van de toekomst. We halen het maximale uit het talent van onze leerlingen door hen kennis te laten maken met vakmanschap. Dit doen we zowel in de school door persoonlijk meesterschap van het personeel, als daarbuiten door stages en excursies in het bedrijfsleven. Voor ons is geen brug te ver.

De Hef is een hechte schoolgemeenschap waarin diversiteit gestimuleerd wordt en ambitie gestimuleerd wordt. Ons doel is om onze leerlingen voor te bereiden op een succesvolle toekomst, waarbij ze hun talenten en passies kunnen ontdekken en ontwikkelen. Wil jij meer informatie over ons onderwijs of onze school? Wij vertellen je hier graag meer over!

Menu