Mavoschool Rotterdam-Zuid

doorlopende leerlijn

Op zoek naar een mavoschool in Rotterdam-Zuid?

Ben jij op zoek naar een mavoschool in Rotterdam zuid voor jezelf of jouw zoon of dochter? Maak dan kennis met de Hef. De Hef is een vmbo- mavoschool die het beste in jou naar boven haalt. Wij vertellen je graag meer over de Hef. Dus lees snel verder!

 

De Hef

De Hef is een vmbo-mavoschool die gevestigd is in de wijk Hillesluis, Bloemhof en Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. We zijn een veilige en gewaardeerde school die het beste in onze leerlingen naar boven haalt. De hef is niet alleen een mooie school door de buitenkant, maar vooral door wat er binnen de gebouwen afspeelt. Wij halen eruit wat erin zit en het liefst zelfs nog ietsjes meer. Dit doen wij met een enthousiast en gemotiveerd team die de leerlingen en ouders behandelen met respect.

 

“Wij geloven dat iedereen beschikt over bijzondere talenten”.

 

Haalt het beste in je naar boven

Bij de Hef zijn er verschillende speerpunten belangrijk voor een kwalitatief onderwijs. Zo besteden we veel ruimte en tijd aan de intake en plaatsing van leerlingen. Dit om elkaar goed te leren kennen en een goede plaatsing mogelijk te maken. Daarnaast verzorgen we leerlingbegeleiding, extra lessen voor betere prestaties en wordt er optimaal geschakeld tussen opleidingen. Hierdoor creëren wij een doorlopende leerlijn waarbij de Hef een brug slaat tussen het basisonderwijs en het beroepsonderwijs.

 

Mavo-onderwijs

Bij de Hef is het mogelijk om de mavo, ook wel theoretische leerweg genoemd, te volgen. Dit is een combinatie tussen theorie en praktijk. Je volgt zes theorievakken en een beroepsgericht vak, waar je ook examen in zal doen. Zo heb je een diploma met veel extra’s! Met dit diploma kan je doorstromen naar mbo4 of de Havo. De Havo is niet op de Hef te volgen, maar wel op andere scholen uiteraard!

 

Ouders

Ouders kunnen een hele waardevolle inbreng hebben die van belang kan zijn. Hierdoor betrekken wij ouders bij het leerproces van hun kind(eren). Zo zijn er 4 MOL-gesprekken in het jaar. MOL staat voor mentor- ouder- leerling. Tijdens deze gesprekken stellen wij ouders op de hoogte van de voortgang en ontwikkeling van hun kind(eren). Uiteraard beginnen we met een uitgebreid kennismakingsgesprek waarbij de mentor de ouders en leerling goed leert kennen.

 

Mocht je het leuk vinden om als ouder mee te denken over de school of wil je helpen bij schoolprojecten en activiteiten? Dan kan zeker! Als ouder ben je altijd welkom.

 

Wil jij graag leerling worden bij de Hef? Of ben je nog op zoek naar meer informatie over de Hef?

Neem dan een kijkje op onze website of vul het belangstellingsformulier in!

 

Wil jij graag leerling worden bij mavoschool de Hef in Rotterdam-Zuid? Of ben je nog op zoek naar meer informatie over de Hef? Neem dan een kijkje op onze website of vul het belangstellingsformulier in!

Menu