Vmbo-school Rotterdam-Zuid

doorlopende leerlijn

Op zoek naar een vmbo-school in Rotterdam-Zuid?

Gaat jouw zoon of dochter binnenkort naar het middelbaar onderwijs? En ben je woonachtig in Rotterdam? Maak dan kennis met de Hef! De Hef is een mavo en vmbo-school gevestigd in Rotterdam-Zuid. Wil jij meer weten over de Hef? Lees dan vooral verder!

RVC de Hef

De Hef is een vmbo-mavo school die gevestigd is in de wijk Hillesluis, Bloemhof en Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. We zijn een veilige en gewaardeerde school die het beste in zijn leerlingen naar boven haalt. De hef is niet alleen een mooie school door de buitenkant, maar vooral door wat er binnen de gebouwen afspeelt. Wij halen eruit wat erin zit en het liefst nog ietsjes meer. Dit doen wij met een enthousiast en gemotiveerd team die de leerlingen en ouders behandelen met respect.

 

“Wij geloven dat iedereen beschikt over bijzondere talenten”.

 

Haalt het beste in je naar boven

De Hef gaat te werk volgens verschillende speerpunten. Zo staat de leerling altijd voorop. Er is ruime aandacht voor intake en plaatsing van leerlingen om ervoor te zorgen dat zij zich volledig op hun plek gaan voelen bij de Hef. Ook zorgen we voor goede leerlingbegeleiding, bieden we extra lessen aan voor betere prestaties en wordt er optimaal geschakeld tussen opleiding. Dit om de doorstroom zo fijn mogelijk te maken voor de leerling. Dit wordt ook wel een doorlopende leerlijn genoemd. Hierbij slaat onze school een brug tussen het basisonderwijs en het beroepsonderwijs.

 

Sectoren

Op het vmbo krijg je te maken met 3 verschillende sectoren. Tijdens de eerste 2 jaar maak je kennis met alle drie de sectoren. Zo kom jij erachter wat je leuk vindt en wat bij je past. Na deze 2 jaar moet je een keuze gaan maken voor één van de drie sectoren:

 

  • Techniek

Als jij je helemaal thuis voelt tussen de techniek en graag dingen repareert is de technische sector zeker wat voor jou!

Binnen de techniek kan je voor 2 profielen kiezen:

  • Produceren, installeren en energie (PIE)
  • Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

 

  • Zorg & welzijn

Sta jij graag voor andere klaar? En wil jij graag met kinderen, in de zorg, in een ziekenhuis of als doktersassistente werken? Dan is de sector Zorg & Welzijn echt iets voor jou!

 

  • Economie & ondernemen

De sector economie & ondernemen is iets voor jou als je graag in een winkel wilt werken of op kantoor. Of misschien heb jij altijd goede ideeën die je op de markt wilt brengen. Of je wilt later jouw eigen bedrijf beginnen. Kortom, dan is deze sector perfect voor jou!

 

Ouders

Wij vinden de inbreng van ouders erg belangrijk en waardevol. Om deze redenen maken wij gebruik van het MOL-gesprek. Dit staat voor mentor- ouder- leerling gesprek. Tijdens dit gesprek worden ouders op de hoogte gehouden van de voortgang en ontwikkelingen van hun kinderen. Elk schooljaar vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats en vinden er 3 gesprekken plaats verdeeld over het schooljaar. Hierbij is er aandacht voor het kind en zijn/haar ouders en/of verzorgers.

 

Mocht je het leuk vinden om als ouder mee te denken over de school of wil je helpen bij schoolprojecten en activiteiten? Dan kan zeker! Als ouder ben je altijd welkom.

 

Ben je enthousiast geworden over de Hef? En ben je op zoek naar een vmbo-school in Rotterdam-Zuid voor jouw kind? Neem dan een kijkje op onze website of vul het belangstellingsformulier in!

Menu